Wrestling-IL
האירוע הבא | בחירות 2022 - גרסה מובנת להדפסה

+- Wrestling-IL (https://wrestling-il.com:443)
+-- פורום: היאבקות (https://wrestling-il.com:443/forumdisplay.php?fid=1)
+--- פורום: WWE (https://wrestling-il.com:443/forumdisplay.php?fid=2)
+--- אשכול: האירוע הבא | בחירות 2022 (/showthread.php?tid=1583)

עמודים: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - wwehof - 11-04-2022

(11-04-2022, 10:55 PM)aharon1994 כתב:  חס וחלילה שהטרלתי, התכוונתי באופן אמיתי ולא ציני או מטריל שתזכה לאהבה וחיבה אמיתית בחייך.
מרגיש לי שאתה נושא בך הרבה שנאה וזה חבל בעיניי.

אם התגובות שלך (כולל התגובה שלך על גולדקנופף) היו רציניות (בעיני אלה היו תגובות הטרלה, אני מתקשה מאוד להאמין שמישהו רושם דברים כאלה ברצינות) אז יש לך חוסר הבנה מוחלט בתחום הכלכלי.
מציע שתקח איזה ספר במיקרו ומאקרו, תלמד קצת על מדיניות ממשלתית, מה מקורות ההכנסה של ההמשלה, איך נראה תקציב ואז נחזור ונשוחח בנושא.

אולי אז תבין מהיכן מגיעים הסובסידיות וההנחות למגזר החרדי ולמה השירותים שמעניקה המדינה לא טובים (מערכת בריאות קורסת, חוסר משילות, תחבורה ציבורית איומה ועוד) למרות נטל מס כבד על מעמד הביניים שקורס.

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - aharon1994 - 11-04-2022

(11-04-2022, 11:13 PM)wwehof כתב:  אם התגובות שלך (כולל התגובה שלך על גולדקנופף) היו רציניות (בעיני אלה היו תגובות הטרלה, אני מתקשה מאוד להאמין שמישהו רושם דברים כאלה ברצינות) אז יש לך חוסר הבנה מוחלט בתחום הכלכלי.
מציע שתקח איזה ספר במיקרו ומאקרו, תלמד קצת על מדיניות ממשלתית, מה מקורות ההכנסה של ההמשלה, איך נראה תקציב ואז נחזור ונשוחח בנושא.

אולי אז תבין מהיכן מגיעים הסובסידיות וההנחות למגזר החרדי ולמה השירותים שמעניקה המדינה לא טובים (מערכת בריאות קורסת, חוסר משילות, תחבורה ציבורית איומה ועוד) למרות נטל מס כבד על מעמד הביניים שקורס.

כספ זה לא הכל בחיים, לכן האתר הזה גם קם Smile

(11-04-2022, 10:59 PM)master of doom כתב:  זה לא קשור רק לחרדים. יש ים מצביעי ביבי שהם אנשים מסורתיים ולא יותר ויש גם המון חילונים שמצביעים לו.

אני מסכים עם רועי, הרוב בארץ ימני ורוצה גישה תקיפה.

אמרתי שזה לא קשור רק אליהם. כל אחת מהקבוצות (חרדים, ביבסטים וציונות דתית) נמצאת ממניעים אחרים.
במאקרו, מה שהזכרת נכון. נראה שיש קורליציה מאוד חזקה של דת לגוש ביבי. עיקר המצביעים הם חרדים, דתיים לאומיים ומסורתיים.

הרוב בארץ ימני ורוצה גישה תקיפה - זאת קצת סתירה לא? אז למה הם בחרו בביבי אם הגישה שלו לא היתה תקיפה מספיק?

------
ראיתי את מפת ההצבעות. היה לי מאוד מאכזב לראות שהדרום שביבי לא קידם הצביע לו בהמוניו

(11-04-2022, 11:15 PM)aharon1994 כתב:  כספ זה לא הכל בחיים, לכן האתר הזה גם קם Smile

חחחח איזו תשובה, שתהיה בריא אהרון.
מה בין מה שאני רושם לך למה שאתה עונה? אם כסף לא הכל בחיים, אז אתה צריך להיות בעד מה שרשמתי. להפסיק את כל הסובסידיות וההנחות שרק הם מקבלים. הם יחיו מעולה בלעדיהן.

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - Rollins - 11-04-2022

בהחלט יש קורלציה בין השתייכות דתית להשתייכות במפה הפוליטית.
רוב החילונים בשמאל, רוב המסורתיים, דתיים וחרדים בימין.
למרות שבאופן ספציפי המפלגות החרדיות תומכות הרבה בכלכלה סוציאליסטית יותר כדי לתמוך בקהל שלהן.

(11-04-2022, 11:41 PM)Rollins כתב:  בהחלט יש קורלציה בין השתייכות דתית להשתייכות במפה הפוליטית.
רוב החילונים בשמאל, רוב המסורתיים, דתיים וחרדים בימין.
למרות שבאופן ספציפי המפלגות החרדיות תומכות הרבה בכלכלה סוציאליסטית יותר כדי לתמוך בקהל שלהן.

זה לא באמת ימין. חצי מהמפלגות שולחות אחרים להיהרג בגלל הגחמות שלהן. הראשים של המפלגה השלישית, אחד סוג של משתמט והשני לא ברור אם משתמט או שהחליטו שמסוכן שיאחז נשק.

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - aharon1994 - 11-05-2022

(11-04-2022, 11:34 PM)wwehof כתב:  חחחח איזו תשובה, שתהיה בריא אהרון.
מה בין מה שאני רושם לך למה שאתה עונה? אם כסף לא הכל בחיים, אז אתה צריך להיות בעד מה שרשמתי. להפסיק את כל הסובסידיות וההנחות שרק הם מקבלים. הם יחיו מעולה בלעדיהן.

הפוך.
אני מבין שיש בחיים דברים שיותר חשובים מכספ, ולכן אני יכול להבין אנשים שמוכנים לוותר על כספם במידה ויהיה להם דברים אחרים שחשובים להם בחיים.
אם ניקח לדוגמה את מס הסוכר והחד פעמי, הממשלה היוצאת באו בקטע של "זה בריא לכם ולסביבה", ולכן הם עשו את המס הזה (ונניח שלא היה לליברמן ושותפיו מניעים נוספים מעבר לזה).

מרכז הבחירות האלו לא היו על קפיטליזם כלכלי מול סוציאליזם כלכלי. הם היו על ענייני ביטחון, משפט, דת וחינוך ותרבות לפני כל זה. מין הסתם שלהרבה אנשים במדינה חשוב העניין הכלכלי - או בפשט, כמה הם מוציאים ומכניסים כל חודש ואיך הם סוגרים אותו.
אבל השיטה עצמה שתוביל את האזרח הממוצע לשם הרבה פחות מעניינת אותו כשאתה נכנס לרזולוציות קטנות. חלקם אולי יכול להגיד שהם מעדיפים קפיטליזם או סוציאליזם, אבל רובם לא יידעו להגיד לך איפה בדיוק במנעד הם רוצים להיות.

בשקלול כל הדברים, אנשים עושים את הבחירות שלהם, רוב מוחלט של האנשים לא יהיו מרוצים ב-100% מכל החלטה שהנציג שלהם ייעשה, אבל בו זמנית הם מבינים שהוא כנראה האופציה הכי טובה שלהם, כי אופציות אחרות גרועות אפילו יותר בשבילם. ובמידה ואותו אדם לא ייעשה לפחות את רוב מה ששלחו אותו לעשות, מין הסתם הוא לא יישאר בסופו של דבר - ראה ערך בנט ושקד, ציפי לבני, בוז'י וכו'.

בקצרה, לא הכל זה כספ, לכן גם אם בציבור הימני בגוש של ביבי יש אנשים שלא מרוצים לגמרי מהעניין הכלכלי אצל החרדים, יש להם דברים שחשובים להם יותר והם מוכנים לקבל את המצב הזה במידה והם יקבלו את מה שהם רוצים - ביטחון, דת, חינוך ותרבות, משפט וכו'.

בכל מקרה, אני אומר מראש, אני משתדל לכבד כמה שיותר, אבל בו זמנית אני לא אהיה מעוניין לדון במידה והדיבור הפחות יפה, נקרא לזה ככה, בעניין הדתיים, מצביעי ביבי, חרדים וכו' יהיה חלק מהשיחה. ואני מדגיש את זה בעיקר כי אני רואה כמה הדבר הזה הוא חלק מהותי מהשיח שלך ובצורה כזאת אני לא באמת מסוגל ומוכן לנהל דיון.

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - SwitchBlade - 11-05-2022

(11-04-2022, 11:02 PM)KillSwitch כתב:  בקרוב.

אם הכל יילך כמו שצריך, תוך שנתיים-שלוש גג אני באירלנד עם אלכוהול משובח ואוויר נקי לנשימה.

אל תארוז הרבה בגדים, אחרת לא יישאר מקום עבורי במזוודה.

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - wwehof - 11-05-2022

(11-05-2022, 12:41 AM)aharon1994 כתב:  הפוך.
אני מבין שיש בחיים דברים שיותר חשובים מכספ, ולכן אני יכול להבין אנשים שמוכנים לוותר על כספם במידה ויהיה להם דברים אחרים שחשובים להם בחיים.
אם ניקח לדוגמה את מס הסוכר והחד פעמי, הממשלה היוצאת באו בקטע של "זה בריא לכם ולסביבה", ולכן הם עשו את המס הזה (ונניח שלא היה לליברמן ושותפיו מניעים נוספים מעבר לזה).

מרכז הבחירות האלו לא היו על קפיטליזם כלכלי מול סוציאליזם כלכלי. הם היו על ענייני ביטחון, משפט, דת וחינוך ותרבות לפני כל זה. מין הסתם שלהרבה אנשים במדינה חשוב העניין הכלכלי - או בפשט, כמה הם מוציאים ומכניסים כל חודש ואיך הם סוגרים אותו.
אבל השיטה עצמה שתוביל את האזרח הממוצע לשם הרבה פחות מעניינת אותו כשאתה נכנס לרזולוציות קטנות. חלקם אולי יכול להגיד שהם מעדיפים קפיטליזם או סוציאליזם, אבל רובם לא יידעו להגיד לך איפה בדיוק במנעד הם רוצים להיות.

בשקלול כל הדברים, אנשים עושים את הבחירות שלהם, רוב מוחלט של האנשים לא יהיו מרוצים ב-100% מכל החלטה שהנציג שלהם ייעשה, אבל בו זמנית הם מבינים שהוא כנראה האופציה הכי טובה שלהם, כי אופציות אחרות גרועות אפילו יותר בשבילם. ובמידה ואותו אדם לא ייעשה לפחות את רוב מה ששלחו אותו לעשות, מין הסתם הוא לא יישאר בסופו של דבר - ראה ערך בנט ושקד, ציפי לבני, בוז'י וכו'.

בקצרה, לא הכל זה כספ, לכן גם אם בציבור הימני בגוש של ביבי יש אנשים שלא מרוצים לגמרי מהעניין הכלכלי אצל החרדים, יש להם דברים שחשובים להם יותר והם מוכנים לקבל את המצב הזה במידה והם יקבלו את מה שהם רוצים - ביטחון, דת, חינוך ותרבות, משפט וכו'.

בכל מקרה, אני אומר מראש, אני משתדל לכבד כמה שיותר, אבל בו זמנית אני לא אהיה מעוניין לדון במידה והדיבור הפחות יפה, נקרא לזה ככה, בעניין הדתיים, מצביעי ביבי, חרדים וכו' יהיה חלק מהשיחה. ואני מדגיש את זה בעיקר כי אני רואה כמה הדבר הזה הוא חלק מהותי מהשיח שלך ובצורה כזאת אני לא באמת מסוגל ומוכן לנהל דיון.

ידידי, מותר גם לדון בפן הכלכלי של הבחירות. אם לא מתאים לך לדון בזה, זה בסדר. אתה מי שהגבת אלי בנושא 3 פעמים עם הודעות שלטעמי לא הכי נחמדות בלשון המעטה. אתה יכול פשוט לדלג על ההודעות שלי בנושא אם לא מתחשק לך לדון בנושא הזה.

RE: האירוע הבא | בחירות 2022 - aharon1994 - 11-05-2022

(11-05-2022, 01:05 AM)wwehof כתב:  ידידי, מותר גם לדון בפן הכלכלי של הבחירות. אם לא מתאים לך לדון בזה, זה בסדר. אתה מי שהגבת אלי בנושא 3 פעמים עם הודעות שלטעמי לא הכי נחמדות בלשון המעטה. אתה יכול פשוט לדלג על ההודעות שלי בנושא אם לא מתחשק לך לדון בנושא הזה.

תדון במה שבאלך, הגבתי לך גם על הצד הכלכלי.

עצם זה שההודעות שלי בעינייך היו לא נחמדות, לא הגיע מואקום, הן היו בתגובה להודעות שלך שבעיניי לא היו נחמדות.