12-15-2025, 07:26 PM
(12-15-2025, 11:09 AM)StavHen כתב: תגובה מעולה, ואני שמח שהבאת נתונים כי זה מעלה את הרמה של הדיון.
אתה צודק ב-100% לגבי המספרים היבשים: הוגאן ואוסטין הביאו "בום" כלכלי של מאות אחוזים.
אבל ההשוואה הזו עושה עוול לסינה, ואני אסביר למה :
1. ההבדל בין "צמיחה" לבין "יציבות" הוגאן ואוסטין היו כמו "סטארט-אפ" חדשני.
קל מאוד להכפיל ולשלש את ההכנסות כשאתה מתחיל נמוך.
כשסינה קיבל את המושכות ב-2005, החברה כבר הייתה מפלצת של מאות מיליונים, אבל היא הייתה בנסיגה (אחרי שאוסטין/רוק עזבו).
האתגר של סינה היה הרבה יותר קשה: לשמור על הספינה הזו מלשקוע.
לשמור על חברה ברווחים של 400-500 מיליון דולר במשך 15 שנה רצוף, בתקופה שבה הטלוויזיה משתנה והאינטרנט פורץ זה הישג ניהולי עצום.
זה לא "קיפאון", זו יציבות של חברה ענקית שיודעת לשמור על הכוח שלה.
2. אפקט התחרות (הכי חשוב) אוסטין פרח בתקופה שהייתה ל-WWE תחרות עסקית אמיתית מבחוץ (WCW).
המלחמה הזו בין שני ארגוני ענק הכריחה את כולם לשבור שיאים.
סינה? הוא פעל בוואקום.
לא הייתה חברה אחרת בסדר גודל של ה-WWE שנשפה להם בעורף.
הרבה יותר קשה לגרום לעסק לצמוח בטירוף כשאין לך אויב חיצוני שמפחיד אותך.
ולמרות זאת הוא שמר על ה-WWE כאימפריה רווחית לבד.
3. מי הכין את הקרקע ל-2015? כתבת שהצמיחה האמיתית הגיעה מ-2015 (סעודיה, פוקס וכו') כשסינה היה פחות דומיננטי.
אבל יוסי, למה פוקס והסעודים שמו מיליארדים על השולחן?
הם לא היו שמים שקל אם המוצר היה עדיין אלים, מדמם וגס כמו בניינטיז.
הם קנו את ה-WWE בגלל שהמוצר הפך ל-PG, נקי, משפחתי ובטוח למפרסמים.
ומי היה הפנים של הניקיון הזה? מי היה האיש שמכר למאטל (צעצועים) ולקוקה קולה את המותג? ג'ון סינה.
הכסף של 2015 הוא הריבית על ההשקעה שסינה תחזק במשך עשור. הוא הכשיר את הקרקע לעסקאות הענק האלה.
4. משבר אדי גררו ואז כריס בנואה (נקודה שאסור לשכוח) ב-2007, אחרי המקרה המזעזע של כריס בנואה והמוות המיותר של אדי גררו,
המניה של ה-WWE צללה והתדמית שלהם הייתה בזבל.
הקונגרס ישב עליהם, התקשורת שחטה אותם.
בלי פרזנטור כמו סינה הפטריוט, מצדיע לחיילים, מגשים המשאלות החברה הזו הייתה יכולה לאבד את הספונסרים ולחזור אחורה 20 שנה.
הוא היה המגן האנושי שהציל את התדמית שלהם ברגע הכי שחור.
אז נכון הוגאן ואוסטין בנו את הבית. ג'ון סינה הוא זה ששילם את המשכנתא, שיפץ את הצנרת והפך אותו לנכס שאפשר למכור לנטפליקס ב-5 מיליארד דולר.
זה אולי פחות סקסי בגרפים של צמיחה שנתית, אבל זה מה שהופך עסק לאימפריה נצחית.
סתיו, בגדול טענה 1׳ ו2׳ לא כל כך מדוייקות, אבל אני לא רוצה להכנס לזה.
מה שמעניין אותי, שהנתונים שאתה מביא הם נתונים של דירקטור, לא של אוהד.
תראה את הויכוחים הסוערים שהיו בין באם באם ושחק (sahbk) שצדקו לבין שליו הגואט וסלביק שטעו. אלה טענות של אוהדים שרואים קסם.
הטענה של goat זה לא ״הידד, הוא הפך את המוצר לpg”, כי בפועל - המוצר הפך לרע יותר. זה לא גדולה בשום צורה, פרט לארנק.