12-30-2025, 11:35 AM
(12-30-2025, 11:25 AM)RoeeHardy כתב: אני לא יודע אם בהכרח להגיד שאמבפה הוא "בעיה" ועדיף בלעדיו. כמו שאמרתי, הוא שחקן סופר איכותי שתורם המון, השאלה האם הקבוצה מסוגלת להסתגל לנוכחות שלו ולהפוך את השלם לגדול מסך חלקיו. בינתיים זה ממש לא נראה ככה.
אני לא רוצה להתעלם מכל מה שכתבת לפני הפסקה האחרונה, אבל צריך לבחון את קיליאן אמבפה במבחן התוצאה של קבוצה+נבחרת.
עד כה, הוא שיחק במונאקו, פ.ס.ז', ריאל מדריד וכמובן נבחרת צרפת. התואר הגדול *היחיד* שלו זה אליפות העולם ב-2018 ואפשר להכניס פה גם את אליפות צרפת עם מונאקו שזה הישג מטורף לדעתי, שאז הוא היה בן 17 וכבר שחקן מרכזי בקבוצה (למרות עונות שיא של בנג'מין מנדי, סידיבה, פאביניו ובקאיוקו) כשלידו גם ברנרדו סילבה, מוטיניו ופלקאו.
לגבי המונדיאל - הוא היה יותר טוב ב-2022 ואז זה נגמר בהפסד (שאני עדיין מאמין שנכתב מראש), אבל כבר ב-2018 היה ברור שהוא הולך להנהיג את הנבחרת.
אם תוציא את שני התארים האלו, אמבפה הוא שחקן עם יופי של מספרים אבל בלי תכלס: אין לו ליגת אלופות, אין לו גביעים חשובים באמת ולמעשה - הוא שחקן מדהים לסטטים בפיפא, אבל פחות אם אתה רוצה לקחת תארים משמעותיים עם קבוצה. ואני לא מאשים בזה את אמבפה, אני מאשים בזה את התקשורת שבנתה אותו כשחקן שובר שיוויון - כשבפועל הוא כמעט מעולם לא היה שובר שיוויון. שחקן היסטורי מבחינת מספרים - בהחלט, אחד מהגדולים ביותר? כנראה שלא, כל עוד הוא לא באמת יהיה שובר שיוויון שסוחב את ריאל מדריד לזכייה באליפות או את נבחרת צרפת למונדיאל נוסף.