(09-09-2022, 03:04 PM)SwitchBlade כתב: מסכים איתך ב200%.4 שנים עם חרדים לאחר השירות , ותוסיף עוד זמן בשירות שלי ביהודה ושומרון.
אני באופן אישי מתרחק מפוליטיקה כמו מאש. שיחות ביטחוניות עושות לי כאב ראש. אני רק יכול לתאר לעצמי איזו איכות חיים זה לחיות במקום בו להתעדכן על המצב הביטחוני זה אופציונלי בלבד.
אני אגב מבין את המודל שלך, עבורי זה פחות מתאים. אני מעדיף להשתקע ולקנות בית, אחרי 4 שנים בהן כל שנה עברתי למקום אחר, אתה מבין שהמעגל הזה מתיש מנטלית וגם פיסית, אני רוצה את הביטחון של לדעת שאם בא לי לגור 20 שנה באותו המקום - כך יהיה. רק לא במקום כמו ישראל.
תחשוב איזה מדכא זה היה אם לא היית בחור צעיר מאוד ואינטליגנט, שיכול לעשות משהו עם זה.
אתה בן 22. עבורך זה לא מדכא, עבורך זה צ'אנס לחקור בעצמך על העניין ולראות מה טוב לך. אולי ניב ואני טועים בענק, אולי אנחנו צודקים, כך או כך - כפי שעושים סקר שוק כשאתה מחפש לשכור דירה, לקנות פלייסטיישן או להביא כרטיס גרפי חדש למחשב, כך שווה לעשות סקר שוק על המדינות בהן אתה מתכוון לגור בעתיד, ההבדלים בין החלטה חכמה להחלטה טיפשית יכולים להיות כל כך קיצוניים מבחינת איכות חיים, רק הגיוני לעשות את זה.
יצא לי לגור ליד חרדים מספיק זמן כדי להכיר בעצמי.
מעבר לכך, אני בכוונה נמנע מערוצי תקשורת כמה שאפשר, פוליטיקה ואקטואליה עושה לי כאב ראש.
אני מתמודד מעולה עם עובדות, תן לי הוכחה לכך שהם תורמים באופן שווה ואני אדע להתמודד עם זה יופי.
והפתעה הפתעה הם הולכים לעבוד. אנשים נחמדים סה"כ, לא ראיתי הבדל מהותי בין הערים שהייתי בהם לבין מקומות חרידיים מבחינת חומר אנושי.
הם מסתדרים יפה מאוד. פשוט אצל החרידים יש משק אוטרקי- הם עושים הרבה דברים בתוך המשק שלהם- חשמל, גינון, מים וכו'. בנוסף אין להם תרבות צריכה כמו אצל האחרים, יש להם פחות בגדים, הם שואלים בגדים מבני משפחה וכו' ואז הם גם משקיעים פחות כסף. החרידים הם האוטופיה הירוקה שממחזרת הכל שאנשים במחנה השמאלני שואפים אליה (מינוס הילודה המרובה חחח)
אז הם מוציאים הרבה פחות, וגם הם עובדים. מאיפה השקר הזה שחרידים לא עובדים?
וגם חלוקה בנטל?
![[Image: %D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D...%D7%9D.jpg]](https://www.israelhayom.co.il/wp-content/uploads/2022/03/13/13/%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%93%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D.jpg)
![[Image: %D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7...00x400.jpg]](https://www.israelhayom.co.il/wp-content/uploads/2022/03/13/13/%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-600x400.jpg)
1) האם כל החרידים צריכים להתגייס? צריך פה מדד של כמה צריך מול כמה יש בפועל, ולפי המדד לאפשר את המתווה עם הישיבות. לגייס אנשים כדי שלא יעשו כלום לא צריך, מספיק כאלו יש בצבא. אבל אם כן יהיה צריך עוד אנשים בצבא, אז כן צריך לשנות את המדד.
2) התקשורת והפרקליטות הורידו את הרצון לגיוס קרבי וגרמו נזק למצבת הלוחמה בעתיד שלא תשוקם גם אם תגייס את כל החרידים. הורים לא שולחים את הילדים שלהם כדי שיהיה בובות במטווח ביהודה ושומרון. אפילו אצלי היו מקרים שחיילים לא ירו למרות שהיו צריכים לירות, רק כי פחדו מהשלכות. כי כל הזמן הגיעו לנו לבסיס ואמרו לנו שמי שתפס קו לפני כן ירה במחבל ועכשיו הוא נמצא בחקירות והורסים לו את החיים. ממש התעקשו בצבא להביא קצינים שיזכירו לנו את זה שוב.
אבל אז שהיה פיגוע וחייל אחר לא הוריד את המחבל- המגד צעק עליו והחייל אמר לו "מה אתה רוצה, זה מה שאמרתם" וגם אלו שלידו לא חתרו בגלל זה ונתנו למחבל לברוח
המורל גיוס לקרבי היום בקרשים ולא החרדים אשמים. להאשים את החרידים בגיוס? כמו שהאשימו אותם בקורונה.
3) לגבי מס הכנסה וכאלו- כן צריך שיפור שם. אבל בוא לא ניתמם ונחשוב שזה שורש הבעיה.
ערבים בונים בצורה לא חוקית, לא משלמים מס הכנסה. כל הישובים שלהם בלי מתווה בניה, לעומת זאת אצל הישובים החרידים יש הרבה מאוד בניינים שאושרו עם תוכניות מתאר. יש לך בדואים שעושים פרוטקשיון וגניבות. יש לך סודנים בדרום תל אביב שפושעים. אבל כל מה שאני שומע משמאלנים זה "חרדים זה הבעיה של המדינה!!!!". תדבר על כולם לא רק על חרדים. להתעסק רק בסקטור אחד בלבד זה מאוד פרטני וגובל באוטו-אנטישמיות
בינתיים המדד של המחירים היה די זהה בסופרים עד שנתנו 53 מיליארד לערבים והעלו את כל המחירים בארץ למרות שיראל מיצרת לעצמה חשמל פירות ירקות ומזון, ואני לא רואה שמאלנים שצעקו שחיתות וצדק חברתי מדברים על הדבר הזה.
בנוסף הפרקליטות המטומטמת הזאת הרבה את פריסת האינטרנט של מדינת ישראל רק בגלל הפרשות של נתניהו שעכשיו מתפרקות בבית המשפט (לא אוהב אותו בראש ממשלה ד"א אבל האלטרנטיבות פח)