02-03-2023, 12:06 AM
(02-02-2023, 12:24 PM)NovemberMan כתב: מסכים מאוד, חברות שעושות עשרות מיליונים צריכות להצדיק את הכסף הזה ולעבוד ולהשקיע בהתאם.
היו לי כמה פעמים שקניתי משחק ואז עזבתי אותו כי הוא לא היה טוב כמו שציירו אותו והציגו אותו, לא קניתי משחק של WWE במחיר מלא מאז 2018 לדעתי (ויש כמה בדרך שלא קניתי בכלל - כולל החדש שכנראה שלא אקנה), היום חייבים לקרוא ביקורות ולראות לא מעט גיימפליי אם לא רוצים לזרוק כסף לפח.
יש ל-Meta Quest נגיד מודל בחנות הדיגיטלית שלהם שאם קונים משחק ומחליטים תוך 24 שעות שהוא לא מתאים (ובתנאי שמשחקים במצטבר פחות משעתיים במשחק) אפשר למחוק אותו ולקבל החזר מלא בלי שאלות.
דבר כזה הוא רע לחברות כי הן יצטרכו להשקיע ממש בחוויית המשחק ולא רק בלמכור אותו, מצד שני זה מדהים לגיימרים עצמם ויכול להרים את הסטנדרט מאוד.
מההיכרות שלי עם סוני ומיקרוסופט זה לא יקרה בקונסולות הרציניות.
זה מודל שממש הולך חזק עכשיו והבנתי שגם בsteam (אני משחק בPS) זה עובד ככה שיש שעתיים ראשונות של חסד בהן ניתן להחזיר את המשחק.
מה שמעניין הוא שהמשחק שהזכרתי בתגובה הקודמת, Forespoken, יש לו אינטרו בו אתה לא יכול לשחק כ"כ, ובאופן מקרי למדי הוא באורך של שעתיים. משמע אתה מתחיל להכיר את המשחק רק אחרי שעתיים, ואז כבר אי אפשר להחזיר. עכשיו, אני לא אטען בהכרח שזה בכוונה, אלא רק שהמקריות היא מעניינת ומתאימה למדי לעקיפת מדיניות ההחזרה של סטים.
יוביסופט הציגו הפסדי שיא ב2022.
למה זה מעניין?
כי זה בערך אחרי ההיי הענק שלהם של Assassin's Creed Valhalla, המשחק הכי רווחי שלהם אי פעם (אם אני לא טועה, לפחות הAC הכי רווחי שלהם).
חברות המשחקים האלה, במיוחד הגדולות שבהן, שוחות בכסף. כל כך הרבה כסף שפשוט לא משאיר להן מקום לבושות האלו של להוציא משחק עם באגים. תחשוב מה זה, סייברפאנק היה משחק שפיתחו אותו במשך שנים, עשרות מיליונים, מגיע לך עם באגים. בושות זו לא מילה מספיק גדולה.
לדעתי גם אין קשר בין הכסף שהחברה מרוויחה על משחק לבין כמה היא יכולה להרשות לעצמה לפשל.
כאילו - אם יוביסופט הרוויחו מיליארד+ על ACV, אני בספק שעשירית מהסכום הזה חזר לתקציב של הפיתוח - רובו הלך על שטויות. אני שופט אותם ב100% וכל חברה גלובאלית שמרשה לעצמה (בזדון לכאורה) להוציא משחק לא גמור.