05-01-2023, 09:59 PM
(04-28-2023, 05:14 PM)Mad King כתב: כמובטח, סיכום השיחה שהייתה לי עם מאמן נבחרת ישראל אלון חזן.
אני כותב בנקודות את העיקר שלדעתי רלוונטי, יותר התמקדנו בעבודה בשגרה של הצוות, ניתוח ועבודה מול השחקנים באופן קבוע. כל האנשים שהיו שם קשורים לספורט מקצועי כולל אני.
* השאלה הזאת הייתה בסוף, אבל אתחיל איתה. הוא נשאל על דעתו בנוגע לרפאלוב, אבל הוא אמר שזה תקף גם לזהבי וסבע. הסיבה העיקרית לחוסר הזימונים היא מקצועית לדבריו. בין אם חוסר התאמה להרכב מבחינה טקטית או סיבה אחרת שיכולה לפגוע בחדר הלבשה (אתם יודעים למי הוא התכוון). הוא גם מדגיש ואומר "כשאומרים לי למה לא זימנת שחקן, אז ההסתכלות של אותו אדם הוא מקובעת על השחקן הזה. הראייה שלי (חזן) היא רחבה ומסתכלת על התמונה הכוללת, וזה סיבה לחוסר זימונם של שחקנים".
* הוא אומר שמראש את מתמקדים ממש ב35-40 שחקנים, ולא ב200 שמות פוטנציאלים שעולים בכל מיני מקומות, על מנת להיות ממוקדים בשחקנים האלה ולדעת עליהם יותר. בדרך כלל לא מזמנים שמות מחוץ לרשימה הזאת.
* נשאל על ידי אחד האנשים על דעתו בנוגע לתשתית הכדורגל לילדים ברמת האימון, המחסור באתלטיות ודברים שמבדילים בינינו לאירופה בבוגרים. הוא אומר שיש עבודה רבה לעשות בקבוצות הספורט בגילאי 12-14, ואחת המטרות שלו באקדמיות היא להנחיל את האימונים האלה.
* נשאל על ידי בנוגע ללחץ עליו והשחקנים בתקופות קמפיין והציפיות הגדולות. הוא לקח רגע, אבל ענה שבלי לחץ אין מה לשחק. הוא אומר בעיקר לייעל לטובה בשביל מוטיבציה ומטרה.
* נשאל על קשר עם שחקנים בחו"ל וקשר עם המועדונים. הוא אומר שיש לכל שחקן אימון כושר בזום עם מאמן כושר נבחרת, שיחה עם אנליסט על מה שהיה במשחק של הקבוצה של השחקן, ועוד שיחות לפי צורך. עוד אומר שהם לא מתייחסים למה שקורה באימונים מלבד מדד כושר.
* אמר שהוא מתפלל שבוע לפני משחק בבית כנסת שלא ייפצע לו שחקן הגנה. אמר את זה כיוון שאין לו מספיק חלופות. מציין שהפער ברמה בין החלק הקדמי והאחורי הוא פער בגלל חוסר האימונים המתאימים למיקום בגילאים הצעירים.
* נשאל על אוסקר גלוך לקראת פגרת הנבחרות והסירוב של הקבוצה לשחרר לכל הטורנירים. אמר שהוא תומך בהם כי יש לו גם מונדיאליטו, גם 2 משחקי מוקדמות עם הבוגרת וגם משחקים עם העד 21, כך שזה בכלל לא הגיוני שישחק בהכל גם מבחינה נפשית לשחקן כל כך צעיר וגם מסוכן מבחינת פציעות.
* הוא הראה לנו את ההכנות הטקטיות ואיך הם ממש מצלמים ושמים לב לצורת המבנה הקבועה של היריבות במצבים מסויימים, ככה שהוא מוביל את זה לטובתו.
* טען שכל תשתית הספורט בארץ לא מספקת, ובכדורגל חוץ מ2-3 מועדונים גם. ציין את זה בהקשר גם להבדל לעומת קוסובו כמדינה באותו גודל עם שחקנים ברמה הרבה יותר גבוהה.
וזהו שאני זוכר, אם אזכר בעוד אעדכן.
נזכרתי בעוד משהו.
הוא נשאל מה המערך שלהם ואיך הם פונים לשחקנים יהודים כדי לנסות שישחקו בנבחרת. הוא אומר שיש להם מערך עצום וכל שם פוטנציאלי שאתם שומעים עליו, הם כבר דיברו איתו והתחילו עם השאלה הראשונה: "האם להורים של יש אזרחות ישראלית".
הוא הסביר שלפי חוקת פיפ"א חייב לחיות 5 שנים במדינה כדי שיוכל לשחק בנבחרת. בין היתר הסיבה שדניאל טננבאום לא זומן עד כה.