06-12-2023, 06:52 PM
(06-12-2023, 04:16 PM)master of doom כתב: יש השקה בדעות שלנו על איך לתפוס גואט, אבל לא הסכמה מלאה. לפחות לא בעניין מסי. אני לא מסכים בכלל על זה שהוא "סרטן בחדר ההלבשה" וש-"הנבחרת הייתה גרועה בגללו", עובדתית ארגנטינה הגיעה ל-4 גמרים של קופה אמריקה ו-2 גמרים של מונדיאל כשמסי חלק מהסגל (נגיד 3 גמרים של קופה מאז שמסי הפך לשחקן הטוב בעולם, אם אתה לא רוצה להחשיב את 2007 למרות שמסי היה טוב מאוד בטורניר), ובסופו של דבר זכתה בתארים האלה כשהוא בורג משמעותי בשתי הזכיות.
חוץ מזה, כשאתה אומר "מסי היה צריך את המונדיאל כדי לעקוף את מראדונה" תלוי את מי אתה שואל. גם לפני המונדיאל היה קונצנזוס בעולם הכדורגל שמסי הוא ה-GOAT, המונדיאל היה המסמר האחרון בארון הקבורה, גם מבחינתי. קשה לשחקנים כמו מראדונה ופלה, למרות כל ההישגים שלהם לעמוד מול מכונה ששברה את הרוב המוחלט של השיאים שלהם ובמשך 15 שנה סיפקה כדורגל ברמה הכי גבוהה בעולם. וזה לא בגלל הישג כזה או אחר כמו שאמרת, אחרת דיון ה-GOAT לא היה קיים כי אף שחקן לא יזכה 4 פעמים במונדיאל (טוב, אולי אולי אמבפה).
אני לא מסכים על הפסילה של מסי כי הוא זכה לשחק רק בקבוצות זהב. אני יכול גם לומר את זה על כריסטיאנו, במיוחד אחרי שריאל מגיעה לשלבים האחרונים בצ'מפיונס בעונות האחרונות עם אותו שלד ששיחק איתו, אבל אני לא חושב שריאל סחבה את רונאלדו כמו שאני לא חושב שבארסה סחבה את מסי. אדרבה, ההישגים של בארסה בליגה רובם היו בזכות מסי, בין אם זה בגלל מעורבות בשערים ובין אם בגלל דברים אחרים שתרמו ליכולת של הקבוצה (אם עקבת אתה בטח יודע שכמות הפעמים שמסי פתח הגנה עם פס ענק והעמיד שני שחקנים במצב של רוחב לגול היא עצומה. בשלוף עולה לי נגד באיירן ב-2015 ואוסאסונה בחוץ ב16-17, אבל יש עוד הרבה פעמים שמסי סידר את הבישול לבישול במצב של 100% גול).
אני מחשיב את מסי כטוב בהיסטוריה בגלל הכדורגל בשילוב עם ההישגים שלו, זה הולך ביחד. זה דומה למה שהתכוונת עם ג'ורדן (תקן אותי אם טעיתי), שההישגים בספורט הקבוצתי משמעותיים אבל צריך את הערך המוסף בדמות היכולת וההשפעה על המגרש בנוסף להם. העובדה ששחקן מקבל סביבה אידיאלית להצליח בה כן גורעת מהמיקום ההיסטורי שלו, אבל במידה. אני יכול לטעון שבשנות ה-60 לא היו אמצעים טכנולוגיים כדי לעזור לשחקנים לשמור על עצמם, ושלפני כן לא הותרו חילופים ולא היו הרחקות ככה שיכולת לשבור לשחקן רגל והקבוצה היריבה הייתה נשארת ב-10 שחקנים כשאתה נשאר עם 11, ולכן אף אחד לא יעבור את פלה לעולם, כי אף אחד לא שיחק באותם תנאים שהוא שיחק בהם והגיע לכמות כזאת של הישגים. אני מניח ששנינו נשלול את הטענה הזאת.
חלקית.
ג׳ורדן היה חרא של בן אדם. הוא התעלל בשחקנים משיקגו, אבל המטרה שלו הייתה לעשות אותם טובים יותר. בדומה ללארי בירד, הוא היה מגיע ראשון, והולך אחרון. הוא גם לקח אחריות.
מסי לחלוטין היה סרטן בחדר ההלבשה, לדוגמה "מסי השפיל את גווארדיולה לעיני שחקני ברצלונה" (רשמתי בגוגל מסי קולה פפ), אני זוכר (ויכול להיות שאני טועה) שהוא היה מעורב בבחירת הסגלים בטורנירים השונים, והוציא שחקנים שמאיימים עליו.
עכשיו שוב, ג׳ורדן היה חרא של בן אדם. אין שום סיבה בעולם להציק לרוקים בליגה. אבל איפה זה ואיפה להשפיל את המאמן.
ואם אנחנו נכנסים שוב להשוואה ביניהם - ג׳ורדן בנה את הקבוצה סביבו. מסי בתחילת הקריירה היה נחמד. הוא נכנס למכונה משומנת שבנה אותה פפ, ולאט לאט הפך להיות לשחקן הגדול שהוא היום. אכן שחקן גדול. אחד (או שני) בדור. ראה, שוב - אין פה קונצנזוס. יש מספיק אנשים שאומרים שרונלדו הוא הגדול מכולם. הם גם טועים לדעתי, אבל זאת דעתי. בכל אופן אין קונצנזוס שמסי הוא הגדול מכולם, לא לפני המונדיאל ולא אחרי המונדיאל.
אני לא טוען שבארסה סחבה את מסי, אני טוען שמסי הגיע לקבוצה גדולה, ולסביבה עוטפת שדאגה להוציא ממנו את המירב (זה לא סיבה לשלול אותו מהדיון על הגדול מכולם, זה סיבה לדעתי שמורידה המון נקודות). בנוסף לזה שמסי היה בליגה של 2 קבוצות וחצי, ששתיהן דאגו לרמוס ולהוציא כל תחרות, ועל כן אני מתייחס להרבה מהשיאים שלו בזלזול (גם של רונלדו). קל לטעמי להיות בקבוצה סופר חזקה ולהבקיע הרבה שערים מול קבוצות סופר חלשות. חוזק לו״ז משחקים הוא פרמטר שלדעתי מאוד חשוב להתייחס אליו, ולא מתייחסים אליו מספיק בכדורגל.
לסיום, אני באמת חושב שמסי, לברון ורונלדו אינם הגדולים מכולם, כי בסופו של דבר - אין קונצנזוס על זה. על בריידי (איכס, טפו, איכס, לא מאמין שאני כותב את זה) - יש קונצנזוס. על ג׳ורדן היה קונצנזוס, ולדעתי הוא עדיין מספיק חזק.
רוצה הגדרה טובה לגדול מכולם? אתה לא צריך לרשום פסקאות שאומרות מדוע הוא הגדול מכולם. פשוט יודעים את זה.