04-11-2025, 06:04 AM
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
04-11-2025, 01:14 PM
איפה רועי?
איך לעזאזל אתה מחזיק מעמד עם הלחץ של המשחק כדורסל היום... הלב שלי כבר מאתמול בדופק 200
04-11-2025, 01:57 PM
(04-11-2025, 01:14 PM)תנולהיותאורח כתב: איפה רועי? פרה פרה, בדרכי לבלומפילד ![]()
04-11-2025, 02:55 PM
כמו שחלקכם שמתם לב, בחודשים האחרונים הפסקתי להעלות תגובות ארוכות על טניס כמו שהייתי אוהב לעשות. זה נובע מ-2 סיבות:
1. אני מבלה הרבה שעות בתואר, מה שמקשה עליי גם להגיב וגם לעקוב. 2. עולם הטניס חווה ירידה מסוימת באיכות, בלי לזלזל באף אחד מהשחקנים. גם זה מקשה עליי לעקוב. לרוב, חובבי הספורט מעריכים סיפורי סינדרלה. בהקשר של הכדורגל אני מניח שהרבה אוהדים התחברו לאייאקס של 2018-19 שהדיחה את ריאל מדריד ואת יובנטוס של כריסטיאנו בליגת האלופות, או לדורטמונד שבשנה שעברה הדהימה את אירופה עם העפלה אדירה לגמר האלופות על חשבונן של פאריס סן ז'רמן ואתלטיקו מדריד. בהקשר של הטניס, זה אחד הדברים הפחות אהובים עליי. אני אוהב עקביות ויציבות, שאלה התכונות שאני הכי מעריך אצל ספורטאים. יש רק דבר אחד שיותר קשה מלהגיע לטופ, וזה להישאר בו. בשנים האחרונות התרגלנו ללפחות 3-4 שמות גדולים שראינו ברוב הגמרים הגדולים - קרלוס אלקרז, דניל מדבדב, סשה זברב, יאניק סינר ומעל כולם, נובאק ג'וקוביץ'. בתקופה האחרונה זה לא ככה. מאז ווימבלדון, קרלוס אלקרז נע בחוסר יציבות מובהק. הוא אמנם זכה בבייג'ין וברוטרדם בתקופה הזאת, אבל סבל מיותר מדי הדחות בשלבים מוקדמים מאוד בטורנירי מאסטרס 1000 נגד יריבים נחותים ממנו כשגולת הכותרת הייתה ההדחה המוזרה נגד בוטיק ואן דה זאנדשלופ ההולנדי בסיבוב השני בארה"ב (משחק שנגמר 3-0 במערכות). דניל מדבדב בכלל בשקיעה. כמו ב-2022, ההפסד הצורם בגמר אוסטרליה ב-2024 גמר לו את האנרגיות, ולראשונה מאז 2022 הוא יצא מהטופ 10 (אחרי שנת 2023 אדירה מבחינתו). גם כרגע הוא מתקשה מאוד, וסבל מהדחה מוקדמת באוסטרליה. סשה זברב נראה קצת יותר טוב מהאחרים, אבל גם ב-2025 עד כה הוא לא מראה את היציבות שהתרגלנו לראות ממנו ב-2024. מלבד גמר אוסטרליה הוא סבל מהדחות מוקדמות בבואנוס איירס, ריו, מיאמי, אינדיאן וולס ולאחרונה גם במונטה קרלו. על ג'וקוביץ' יש טעם לדבר? זה מזמן לא נובאק של 2023, אבל הוא ממשיך לנוע בין הצלחות מסוימות בסלאמים (פרש בחצי גמר אוסטרליה מול זברב) לבין הדחות מוקדמות בשאר הטורנירים (כמו זברב, הדחה מוקדמת ב-2 מערכות לאלחנדרו טאבילו). יש לציין שהוא הגיע לגמר במיאמי, אבל הפסיד בו ליאקוב מנסיק בן ה-19. וסינר? סינר בכלל מושעה כרגע על שימוש בחומרים אסורים. הוא צפוי לחזור לרולאן גארוס. אני יודע מה חלקכם חושב. "אבל מאסטר, על מה אתה מתבכיין? יש התרעננות בגזרת הזוכים בתחרויות, זה טוב לא?" אז מי כן מצליח לאחרונה? אתחיל מיאקוב מנסיק. הזוכה בטורניר מיאמי הגדול, שחקן בן 19 עם מלא פוטנציאל שאני עוקב אחריו בערך מאז שהוא בן 17. על פניו נשמע מושלם. אממה? מלבד מיאמי הוא הודח בסיבוב הראשון באקפולקו, באינדיאן וולס ובסיבוב השני ברוטרדם. באוסטרליה הוא הודח על ידי אלחנדרו דוידוביץ' פוקינה שמנסה לחזור לקצב אחרי 2024 לא מוצלחת בסיבוב השלישי. ומי זכה באינדיאן וולס? ג'ק דרייפר הבריטי המוכשר, שניצח את אלקרז בחצי הגמר ולקח ממנו את התואר. מה עשה דרייפר לאחר הזכייה הגדולה? הפסיד בסיבוב השני במיאמי, לאותו מנסיק שזכה בתואר. לאחר מכן הוא הודח בסיבוב השלישי במונטה קרלו. בקיצור, הנקודה היא שאנחנו נמצאים בשלב ביניים מסוים בעולם הטניס. יחסי הכוחות משתנים, ויש שחקנים שמסוגלים להפציע בטורניר אקראי ולזכות בו בענק, ומיד אחר כך לחזור ל-"מקום הטבעי שלהם בקארד" ולהיות מודחים בסיבוב הראשון של טורניר כלשהו. אני באופן אישי כמו שאמרתי, פחות מתחבר לזה. אני כן אתן השערה לשחקנים שכדאי לשים לב אליהם מעבר לאלה שזכו בתארים - ז'ואאו פונסקה הברזילאי הצעיר עם הפורהאנד המשובח, ארתור פילס שכרגע מוביל על קרלוס אלקרז במערכה השלישית במונטה קרלו, סטפנוס ציציפאס שמגן על תוארו במונטה קרלו מהשנה שעברה ומראה סימנים של התאוששות (מלבד מונטה קרלו, 2024 הייתה המשך ישיר לשנים החלשות של ציציפאס), ומתיאו ברטיני שכמו ציציפאס נראה יותר כמו הפטיש האיטלקי של 2021 ופחות כמו השחקן הפצוע של השנים שלאחר מכן. מי שמעניין אותו, כמו שאמרתי כרגע משוחק טורניר מונטה קרלו, טורניר החימר הגדול הראשון של השנה (טורניר מאסטרס 1000). ארתור פילס משחק ברגע זה נגד קרלוס אלקרז במשחק מעולה עם המון שבירות ועוצמות בלתי רגילות.
04-11-2025, 07:23 PM
04-11-2025, 10:50 PM
(04-11-2025, 01:57 PM)RoeeHardy כתב: פרה פרה, בדרכי לבלומפילד אתה אוהד הפועל תל אביב?אם כן דבר אחד אני מקנא בכם הדר יעקובי מסקרת אותכם תמיד
04-12-2025, 02:14 AM
04-12-2025, 12:15 PM
חוץ מליל סדר וחג, היום בערב גם בארסה תעלה למשחק טריקי בבוטארקה של לגאנס מהמקום ה-18 בטבלה.
מצד אחד, אין ספק שמדובר באחת הקבוצות החלשות בליגה, ולראייה היא נמצאת במיקום ממנו יורדים ליגה. מצד שני, היא כבר ניצחה העונה את אתלטיקו בבית ואת בארסה בחוץ, והאכילה את ריאל מרורים גם בגביע וגם בליגה בברנבאו (פעמיים ריאל נאלצה להפוך ל3-2 כדי לנצח). לזלזל זו לא אופציה. מצד שלישי, יש גם רוטציות שצריך להתחשב בהן. הלו"ז של בארסה די צפוף, ואחרי שהמשחק ייגמר צריך לטוס חזרה לברצלונה (לגאנס קבוצה ממדריד כידוע) וכנראה שבראשון לקראת הערב כבר טיסה לחבל הרוהר לפני הגומלין נגד דורטמונד. אמנם הגומלין כמעט לפרוטוקול, אבל אני מניח שפליק ירצה בכל זאת לפתוח בגרמניה עם הרכב חזק (אני משער שתהיה רוטציה אחת בגג שם, אולי פדרי או לאמין) ואת הרוטציות העבות יותר יבצע היום בלילה. בגזרה החיובית - אנדראס כריסטנסן נכנס לסגל ואולי לראשונה העונה יקבל דקות (כן, הוא היה פצוע 8 חודשים). בגזרה הפחות חיובית, מר אולמו עדיין פצוע ומחוץ לסגל בניגוד להערכות, ואני לא חושב שהוא אפילו יסע עם הקבוצה לגרמניה. המזל של בארסה זה שהרבה שחקנים רעבים ורוצים להוכיח את עצמם, ויהיה אפשר לתת להם את המושכות, בראשם פראן טורס שאני משער שנראה אותו נותן ללבנדובסקי לנוח. הרכב משוער שלי: שצ'סני מרטין קובארסי אראוחו קונדה פדרי גאבי פרמין ראפיניה פראן לאמין באופן אישי הייתי מעדיף שבאלדה ישחק וקונדה ינוח (ובמקומו יפתח הקטור פורט), אבל פליק מחבב באופן בלתי מוסבר את ג'רארד מרטין הבינוני. ניצחון כאן יגדיל את הפער מריאל ל-7 נקודות ערב המשחק שלה נגד אלאבס מחר בצהריים. כרגיל בשלב הזה של העונה, איבוד נקודות הוא קריטי הן מבחינת הניקוד והן מבחינת המומנטום, כל טעות לכאן או לכאן יכולה לעשות את ההבדל. בהמשך השבוע נקבל את ליגת האלופות בחזרה, כשחצאי הגמר ייקבעו. מקווה שהפעם נעבור בלי תקלות מיותרות כשאנחנו עם יתרון מהמשחק הראשון.
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|
משתמשים אשר צופים באשכול:

![[Image: Untitled.png]](https://i.ibb.co/WykhFYx/Untitled.png)