10-09-2025, 02:27 PM
רק שיחזרו כבר, תן לראות את כולם בבית
|
|
|
10-09-2025, 02:27 PM
רק שיחזרו כבר, תן לראות את כולם בבית
10-09-2025, 05:02 PM
נטפליקס הגישה הצעה לזכויות השידור לליגת האלופות
10-09-2025, 06:06 PM
(10-09-2025, 01:25 PM)The Visionary כתב: שיהיה ברור, הקרדיט הוא בהחלט לצה"ל ולשב"כ. חד משמעית, וכולי תקווה שוועדת החקירה תחקור באופן מקיף את האסטרטגיה הזאת. הם חשבו שכך ימנעו מדינה פלסטינית, אבל לא העריכו נכון את הכוח של החמאס (במיוחד התקשורתי) ולכן קיבלנו טבח + התקרבות למדינה פלסטינית. זה אחד מהמחדלים הגדולים ביותר שצריך לבדוק.
10-09-2025, 08:30 PM
10-09-2025, 09:56 PM
![]() טרון: ארס - לא חובה לראות את הסרטים הקודמים כדי להבין את הסרט הזה(יש כמה רפרנסים אבל לא קריטי). העולם הדיגיטלי נגד העולם האמיתי. סרט מעולה, ג'ארד לטו בתפקיד הראשי היה מעולה לצד קאסט פנטסטי. ההייליט של הסרט הזה בלי ספק זה האפקטים המצוינים שפשוט נראים כל כך טוב והסאונד היה מטורף. מי שגר קרוב לאיימקס זה בטח עוד יותר מושלם על מסך כזה. לא לברוח מהר מהאולם כי יש סצנה אחת באמצע הקרדיטים. גנב על הגג - סרט מעולה. צ'אנינג טייטום האגדי חוזר בעוד סרט וכמובן שאני ישר הולך לראות אותו, מת עליו. פסיכי שהסרט הזה מבוסס על סיפור אמיתי, אני מגיע נקי לסרטים ככה שאין לי מושג מה היה בכלל הסיפור, אל תחפשו ברשת כי יהרס לכם הסרט. קירסטן דאנסט הייתה נהדרת פה ויש לה אחלה כימיה לצד טייטום. גם כאן ממליץ להישאר באולם במהלך הכתוביות כי מראים סצנות, תמונות וראיונות מהסיפור האמיתי. ששוב... משוגע. בינגו של חמישי, 2 באנגרים. ![]()
10-10-2025, 09:32 AM
קצת מחשבות לא מאורגנות לקראת מה שמסתמן כסיום המלחמה. אין לי יומרה להיות מנתח גיאו-פוליטי או לגבש תובנות מרחיקות לכת, רק משתף במה שעובר לי בראש.
בנקודה הנוכחית בה אנחנו נמצאים, אני לחלוטין בעד ההסכם וגם חושב שאין לנו ברירה אלא לקחת מה שיש. אני בתור מילואימניק כבר הגעתי לקצה, לעולם נמאס מהמלחמה הזו, לטראמפ נמאס מהמלחמה הזו, אנחנו מתחילים לשלם עליה הרבה מעבר למה שאנחנו מרוויחים ממנה, הגיע הזמן לסיים עם זה כבר. אבל אם מסתכלים על המצב בתמונה רחבה, קשה שלא להרגיש תסכול. אם היו אומרים לי ב-8.10.2023 שככה תסתיים המלחמה, הייתי מאוכזב וכועס. מה שהיה לי ברור כשמש באותם ימים זה שהמלחמה הזו אמורה להיות מלחמת עזה האחרונה. מלחמה שאחריה אין יותר דבר כזה חמאס. עזה הייתה אמורה להיכבש, כולה, כוחותיו של חמאס היו אמורים להיות מובסים, כולם. בפועל, יש אזורים שלמים שלא פעלנו בהם, חמאס עדיין איתנו, הוא עדיין שולט בשטח, ואפילו יש לו מספיק מנופים כדי לכפות שחרור של 250 רוצחים כבדים שיביאו להרג של ישראלים נוספים בעתיד, שעדיין לא יודעים שהם כאלה. אני אגיד זאת בצורה מאוד פשוטה. לא משנים כל ההסברים, התירוצים, האילוצים והסיבות בעולם, אם אחרי שנתיים רצופות של מלחמה חמאס כארגון הוא עדיין דבר שקיים, אז כנראה שישראל לא באמת יכולה (אני לא מתכוון צבאית) או לא באמת רצתה בשום שלב לחסל את חמאס לחלוטין. מהרגע הראשון היה ברור שיש טרייד-אוף בין שחרור החטופים להשמדת חמאס, ומדינת ישראל בחרה בראשון. ככה היא התנהלה בפועל מאז עסקת החטופים הראשונה, למרות כל ההצהרות שטענו אחרת. אני לא נכנס לדיון של האם זו הבחירה הנכונה או לא, זה פשוט המצב. זו עוד סיבה שבגינה אני תומך לחלוטין בסיום המלחמה למרות המרירות על ההישגים בשורה התחתונה, כי מזמן הבנתי שאין כוונה אמיתית ללכת עד הסוף בעזה, אז אם נוצרה הזדמנות להחזיר את כולם, תסגרו את העסק ובואו נתקדם. עכשיו נכון, חמאס כאיום צבאי לא קרוב היום בשום צורה למצב שלו ב-7.10, צה"ל עדיין נוכח בחלקים גדולים ברצועה, ועל פניו אחרי שחרור החטופים אמורים להיכנס לשלב לא ברור של מו"מ שבסיומו חמאס או מתפרק מנשקו או שצה"ל לא נסוג או לא יודע מה בדיוק החרטא שכתובה שם ואף אחד לא מאמין לה. בטווח הקרוב גזרת עזה כנראה תהיה שקטה מאוד, אבל זה בעצם החלק שאני הכי חושש ממנו. אני בקלות רואה תסריט שבעוד כמה שנים פתאום נמצא את עצמנו במציאות שבה עזה משוקמת, אנחנו מוותרים על אחיזה בשטחים משמעותיים, לא סיכלנו מראש התעצמות מחודשת ונמנענו ליזום לחימה גם כשזיהינו איום גדל. אני פוחד מהתמכרות מחודשת לשקט, שזה מה שהביא אותנו תוך 12 שנים משחרור סינוואר לטבח הכי גדול שבוצע ביהודים מאז השואה. בקיצור, הכל קם ונופל על השאלה האם הקונספציה השתנתה או לא, ולצערי אני פסימי בעניין. אגב, עוד בעניין הזה, האיום הביטחוני שהכי מפחיד אותי כרגע מגיע ממקום אחר בכלל. ראיתם את הדיווח לפני כמה ימים על רחפנים שנתפסו עם משלוח נשק ענק? אני לא רוצה לחשוב כמה כאלה עברו ולא נתפסו. בטוויטר כבר שבועות מדווחים על הברחות בלתי פוסקות דרך גבול מצרים באמצעות רחפנים, ולכו תדעו לאן הנשק הזה מגיע. קצת לפני המלחמה היו לנו את אירועי שומר חומות, וזה הדבר שבאמת מטריד אותי בטווח הקרוב. כמו שקמנו בוקר אחד לפלישה המונית של נוחבות מעזה, אנחנו עלולים בקרוב להתערר ולגלות חוליות טרור עצומות שיצאו מאיו"ש, או יותר גרוע, מהפזורות הבדואיות בנגב או ערים ערביות בתוך ישראל. אנחנו חייבים להיות הצד האקטיבי שיוצא למלחמת חורמה בדבר הזה ומונע אסון מראש, לפני שזה יתפוצץ לנו בפנים ואז נשאל איפה טעינו ומה פספסנו. זה אולי הכלל הכי בסיסי בלחימה, מי שלא יוזם, חוטף. עצה אחת שבכל זאת אתן, מי שיכול, שאו נשק. התסריט שבו תמצאו את עצמכם מותקפים ברחוב שלכם או בבית שלכם הוא הרבה יותר סביר ממה שנדמה. אם לסיים בטון חיובי לרגע, אני כן חושב שבכל שאר הגזרות ההישגים שלנו הרבה יותר גדולים וברורים. היה ברור כבר שנים ארוכות שעתידה לפרוץ מתישהו מלחמה קשה עם המון חזיתות, ולהוציא את ה-7 באוקטובר, המחירים ששילמנו הרבה יותר קטנים (בפער) לעומת החשש שהיה פה לפני. ומעבר לזה, אחרי שנים של אימפוטנטיות, צה"ל הוכיח מחדש שיש לו יכולת ומוטיבציה להילחם. את הלך הרוח התבוסתני והפחדני של השנים שלפני תחליף תחושת מסוגלות וביטחון עצמי גדולים בהרבה ממה שהיו. הלוחמים שיגדלו בדור הקרוב כבר לא יגיעו לצה"ל שרק מדבר ולא פועל, והתקווה שלי היא שנדע למנף את העמידות שהראנו במלחמה הזו כדי לצמוח, להשתכלל ולפתח את היכולות שיגרמו לכך שנדע להתמודד עם האיום הבא שעוד יגיע מתישהו. בכל זאת, אנחנו חיים בישראל, ולעולם נחיה על חרבנו. ![]()
10-10-2025, 12:34 PM
(10-10-2025, 09:32 AM)RoeeHardy כתב: קצת מחשבות לא מאורגנות לקראת מה שמסתמן כסיום המלחמה. אין לי יומרה להיות מנתח גיאו-פוליטי או לגבש תובנות מרחיקות לכת, רק משתף במה שעובר לי בראש. אני חושב שצה"ל לא היה ערוך בשום צורה לכבוש את עזה, זה הכל. היינו ערוכים לנקנק את החיזבאללה ולהשפיל את האיראנים, אבל לא לפרק את עזה. לא רק מבחינת תכנית צבאית מעודכנת ואפשרית לכיבוש הרצועה אלא מבחינת האשראי הבינלאומי. קיבלנו שנתיים, יש שיגידו שתכל'ס פחות וזה התפוצץ לנו בפנים ורק אז השכלנו לסיים, אבל ההכנה ההסברתית הייתה כל כך לקויה שכל פעם שניסית לעשות צעד נתקעת בביקורת בינלאומית הזויה וחסרת כל פרופורציה (זוכר את "all eyes on rafah" ואיזה סיפור היה מסביב לזה? בסוף העפנו משם את כל הפלסטינים והשמדנו את העיר ולא קרה שום דבר בסדר גודל שואתי כמו שהליצנים האלה ניסו לשווק לעולם). פה אני אסיים את התגובה, לפני שראנט שנאה על הטמטום של האידיוטים השימושיים האירופאים וחוסר ההבנה שלהם את התרבות הפלסטינית יצא ממני.
10-10-2025, 12:45 PM
ברק אובמה 9 חודש אחרי שנבחר לנשיא ארה״ב - זכה בפרס נובל לשלום על ״חיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות״
דונאלד טראמפ ב 4 וחצי שנים : הביא את הסכם סרביה - קוסובו הביא את הסכם קוסובו - ישראל הביא את הסכמי אברהם שהם בעצם ארבעה הסכמי שלום (מרוקו,בחריין,האמירויות וסודאן) סיים את מלחמת ישראל איראן תוך השמדת הכור הגרעיני הביא לסיום המלחמה בעזה שכולל שחרור החטופים לא זוכה רק מראה כמה המוסדות האלה פשוט בדיחה אחת גדולה
10-10-2025, 12:56 PM
(10-10-2025, 12:45 PM)Asaf כתב: ברק אובמה 9 חודש אחרי שנבחר לנשיא ארה״ב - זכה בפרס נובל לשלום על ״חיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות״ טוב נו, החרא הזה מוכרז בנורווגיה, מדינה שריכוז המפגרים בה הוא מהגבוהים בעולם. אתה תוכל לראות את זה מחר בערב כשאנשים בעלי פיגור קשה ילכו עם דגל בצבעי המחבלים רוצחי התינוקות כדי להשוויץ בו מול הנבחרת שלנו, שאליה הם אובססיבים ברמה יותר קיצונית משדייב מלצר אוהב לתת 5+ כוכבים לקרבות על אדמת יפן. הייפ לרגע שיעלה שם ראש ממשלה מוסלמי שיכריז על השריעה ויקבור אותם לגמרי
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|