12-29-2025, 11:30 PM
(12-27-2025, 10:55 AM)RoeeHardy כתב: העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: אלו שיסכימו איתי, ואלו שיגידו שזו הסדרה הכי משעממת שהם ראו בחיים שלהם
תהיו מהסוג הנכון
אתה יכול לפרגן לנו במגילת דעות?
![[Image: bnGtV.gif]](https://s13.gifyu.com/images/bnGtV.gif)
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
12-29-2025, 11:30 PM
(12-27-2025, 10:55 AM)RoeeHardy כתב: העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: אלו שיסכימו איתי, ואלו שיגידו שזו הסדרה הכי משעממת שהם ראו בחיים שלהם אתה יכול לפרגן לנו במגילת דעות? ![]()
12-30-2025, 05:51 AM
לא הכי מתעניין בNBA אבל כשיש ישראלי משוגע שמייצג אותנו שם , חייבים לתת לו את הכבוד:
המובילים במערב: 1.לוקה דונצ'יץ' 2.ניקולה יוקיץ' 3.סטף קרי 4.שיי גילג'ס אלכסנדר 5.ויקטור וומבניאמה 6.אנתוני אדוורדס 7.דני אבדיה 8.קווין דוראנט 9.לברון ג'יימס 10.אוסטין ריבס Hall Of Famer | The Wise Man | The Advocate ![]()
12-30-2025, 08:00 AM
היום נכתב פרק חדש בהיסטוריה של הפועל, משחק בית ראשון ביורוליג בישראל (המשחק בירושלים לא נחשב כי זה לא המגרש הביתי בהגדרה).
נשמע שהולך להיות סולד אאוט, מה שינאי בנה לנו זה משהו שלא ציפיתי וזה עוד כשמיצ׳יץ׳ לא תורם לנו כבר 6 משחקים לפחות. אני מתרגש ברמות היום לא יודע איך אעבוד עד המשחק
12-30-2025, 09:57 AM
(12-30-2025, 05:51 AM)StavHen כתב: לא הכי מתעניין בNBA אבל כשיש ישראלי משוגע שמייצג אותנו שם , חייבים לתת לו את הכבוד: ממתי שנפתחו ההצבעות לאל סטאר אני מצביע לדני, מקווה שיצליח להכנס. ![]()
12-30-2025, 11:25 AM
(12-30-2025, 10:30 AM)master of doom כתב: https://www.one.co.il/Opinion/510124.html תדע שזו סוגייה שאני חושב עליה לא מעט מצד אחד זה מצחיק לבוא בתלונות לאמבפה, הבנאדם מביקע כמו מכונה, שובר שיאים, הוא השחקן הכי יציב בקבוצה ועם התפוקה הכי גבוהה, על פניו אם אתה מוציא אותו, אין לריאל מה למכור. מצד שני, וסליחה שאני הולך לפסיכולוגיה בגרוש, יש תופעה מוכרת שנקראת Social loafing, זה סוג של בטלה בעבודה קבוצתית, שבה כל אחד בקבוצה משקיע פחות מאחר והוא אומר לעצמו שהכל בסדר, יש מישהו אחר שיקח אחריות ויעשה את העבודה. מרגיש לי שזה בדיוק מה שקורה בריאל מאז שאמבפה הגיע, הם כל הזמן מחפשים רק אותו ובונים על זה שהוא יספק את הסחורה. זה בולט מאוד אצל גולר לדוגמה, מצד אחד הוא שיאן הבישולים של הקבוצה, מצד שני, כל הבישולים שלו הם לאמבפה. יש רגעים במשחק שבהם הוא מגיע למצב בעיטה נוח או שיש שחקן אחר פנוי במצב טוב, ובכל המקרים האלה הוא יחפש את אמבפה, גם אם הוא במצב פחות נוח וזו ההחלטה הלא נכונה. אותו כנ"ל בלינגהאם וויניסיוס, שפחות לוקחים על עצמם ופחות מרגישים צורך להיות אלו שמבקיעים, כי יש אמבפה. אם מסתכלים יותר מגבוה, משהו שבלט לי מאוד במשחק האחרון נגד סביליה זה שריאל לא נראית כמו קבוצה. אתה לא רואה תיאום בסיסי בין השחקנים, לא בהגנה ולא בהתקפה. סביליה בכמה פעולות פשוטות פשוט פירקו לגמרי את הלחץ הלא קיים והגיעו למצבים בקלות. ריאל נראים יותר כמו אוסף של אינדיבידואלים שבמקרה לובשים אותה חולצה. אז כשאתה בונה רק על יכולת אישית וכל שחקן הוא אדון לעצמו, ברור שאמבפה יבלוט יותר מכולם, אבל זה לא יביא את הקבוצה לשום מקום. אני לא בהכרח יודע להגיד שאמבפה הוא "בעיה" במרקם הקבוצתי ועדיף בלעדיו. כמו שאמרתי, הוא שחקן סופר איכותי שתורם המון, השאלה האם הקבוצה מסוגלת להסתגל לנוכחות שלו ולהפוך את השלם לגדול מסך חלקיו בהינתן מה שהוא מביא איתו למגרש. בינתיים זה ממש לא נראה ככה. ![]()
12-30-2025, 11:35 AM
(12-30-2025, 11:25 AM)RoeeHardy כתב: אני לא יודע אם בהכרח להגיד שאמבפה הוא "בעיה" ועדיף בלעדיו. כמו שאמרתי, הוא שחקן סופר איכותי שתורם המון, השאלה האם הקבוצה מסוגלת להסתגל לנוכחות שלו ולהפוך את השלם לגדול מסך חלקיו. בינתיים זה ממש לא נראה ככה. אני לא רוצה להתעלם מכל מה שכתבת לפני הפסקה האחרונה, אבל צריך לבחון את קיליאן אמבפה במבחן התוצאה של קבוצה+נבחרת. עד כה, הוא שיחק במונאקו, פ.ס.ז', ריאל מדריד וכמובן נבחרת צרפת. התואר הגדול *היחיד* שלו זה אליפות העולם ב-2018 ואפשר להכניס פה גם את אליפות צרפת עם מונאקו שזה הישג מטורף לדעתי, שאז הוא היה בן 17 וכבר שחקן מרכזי בקבוצה (למרות עונות שיא של בנג'מין מנדי, סידיבה, פאביניו ובקאיוקו) כשלידו גם ברנרדו סילבה, מוטיניו ופלקאו. לגבי המונדיאל - הוא היה יותר טוב ב-2022 ואז זה נגמר בהפסד (שאני עדיין מאמין שנכתב מראש), אבל כבר ב-2018 היה ברור שהוא הולך להנהיג את הנבחרת. אם תוציא את שני התארים האלו, אמבפה הוא שחקן עם יופי של מספרים אבל בלי תכלס: אין לו ליגת אלופות, אין לו גביעים חשובים באמת ולמעשה - הוא שחקן מדהים לסטטים בפיפא, אבל פחות אם אתה רוצה לקחת תארים משמעותיים עם קבוצה. ואני לא מאשים בזה את אמבפה, אני מאשים בזה את התקשורת שבנתה אותו כשחקן שובר שיוויון - כשבפועל הוא כמעט מעולם לא היה שובר שיוויון. שחקן היסטורי מבחינת מספרים - בהחלט, אחד מהגדולים ביותר? כנראה שלא, כל עוד הוא לא באמת יהיה שובר שיוויון שסוחב את ריאל מדריד לזכייה באליפות או את נבחרת צרפת למונדיאל נוסף.
12-30-2025, 11:59 AM
(12-30-2025, 11:35 AM)The Visionary כתב: אני לא רוצה להתעלם מכל מה שכתבת לפני הפסקה האחרונה, אבל צריך לבחון את קיליאן אמבפה במבחן התוצאה של קבוצה+נבחרת. יש לי קצת בעיה עם הגישה הזו, כי בסוף אתה זוכה ומפסיד תארים כקבוצה, לא כשחקן. אמבפה בפריז כן עשה גמר צ'מפיונס (הפסיד לבאיירן המפלצתית של פליק) ועוד שני חצאי גמר. מונדיאל כמו שאמרת הוא עשה שני גמרים, והפסיד את השני על חודם של פנדלים והחטאה של קולו מואני. הקבוצות שלו כן הגיעו למעלה. גם לפפ לקח שנים בסיטי עם המון הפסדים בשלבים מכריעים עד שזכה בצ'מפיונס. עכשיו נכון, זה שפריז זכתה באלופות בדיוק כשהוא עזב, בזמן שריאל (אלופת אירופה הקודמת) נפלה בדיוק כשהוא הגיע לא משחק נרטיבית לטובתו, אבל לדעתי זה מדגם קטן מדי כדי לקבוע מסקנות כאלה. זה כמו שבאיירן איבדו את האליפות ישר כשהארי קיין הגיע והתחילו לצחוק שהוא לא מסוגל לזכות בתארים. ברור שזה בולשיט, הוא במקרה הגיע לבאיירן בעונה שבה הכל התחבר ללברקוזן, ועונה אחרי הכל חזר להיות כרגיל והוא לקח תואר. אובייקטיבית לחלוטין, בעונה שאמבפה עזב את פריז היא קנתה את קווארצחליה, ז'ואאו נבש, דזירה דואה ופאצ'ו. ארבעתם שחקנים שפתחו בהרכב כשפריז זכתה בצ'מפיונס. לעומת זאת, ריאל איבדה בשנתיים האחרונות המון שחקנים בקישור ובהגנה, כולל שניים מהגדולים בדורם, ולא הביאה מחליפים רואיים (או שהביאה והם רוב הזמן פצועים). בקיצור, פריז וריאל הקבוצות ב-2026 הן לא פריז וריאל של 2024, ובהינתן זה קשה לי לבוא ולהגיד שדווקא אמבפה הוא הבעיה. הקבוצה היא התמונה השלמה. ![]()
12-30-2025, 12:07 PM
(12-30-2025, 11:59 AM)RoeeHardy כתב: יש לי קצת בעיה עם הגישה הזו, כי בסוף אתה זוכה ומפסיד תארים כקבוצה, לא כשחקן. אמבפה בפריז כן עשה גמר צ'מפיונס (הפסיד לבאיירן המפלצתית של פליק) ועוד שני חצאי גמר. מונדיאל כמו שאמרת הוא עשה שני גמרים, והפסיד את השני על חודם של פנדלים והחטאה של קולו מואני. אני מבין את הבעיה בגישה הזו, אבל בסוף ככה שופטים שחקנים היסטוריים - לפי התארים, שברור לך ולי ולכולם שמגיעים כקבוצה. מסי הוא שחקן היסטורי, אבל לא מעט אמרו שבשביל להיות ה-GOAT הוא צריך מונדיאל כמו מראדונה. ואם תלך למונדיאל 2022, אתה תראה שהוא לא עשה כלום בשלבי ההכרעה כמעט, אבל עדיין כולם מתייחסים לזה כ"מונדיאל של מסי". כנ"ל כריסטיאנו רונאלדו, ניימאר ואחרים - כל פעם שרצו לשפוט את מקומם ההיסטורי, הלכו לשורת התארים הקבוצתיים שלהם והתייחסו לזה כאינדיבידואליזם במיטבו. האם הגישה חרא? בהחלט, אבל זה המדד שלפיו הרוב שופט. ונכון, אמבפה הגיע לגמרים אבל האם הוא לקח את התואר בסוף? לא, למעט גמר מונדיאל 2018. וזה מה שחשוב. אגב - אני חושב שבגמר של 2022 הוא לגמרי היה שחקן המשחק ושחקן הטורניר. כמו שאמרתי קודם, המספרים שלו הם מדהימים ולדעתי יש לו עוד הרבה תארים בקנה ברגע שהדברים יתחברו לו במדריד. מה גם שצרפת היא תמיד מועמדת לזכייה במונדיאל וביורו. לכן אני חייב להגיד - הבעיה היא לא אמבפה, הבעיה היא הנראטיבים שבנו סביבו מגיל 16-17 ושגרמו לאמבפה לצרות גם בפריז וגם במדריד. זה לא שאמבפה לא עובד קשה, הוא בהחלט עובד קשה ורואים את זה, אבל כמו שאתה רשמת - החבר'ה שמסביבו תמיד הרגישו שהוא יעשה את העבודה בשבילם. עד שהוא לא יפצח את זה ויגרום לאחרים *לעבוד בשבילו*, ריאל לא תרוויח מזה.
12-30-2025, 12:18 PM
מונדיאל 22 של אמבפה לא גירד למונדיאל 22 של מסי את הזרת ברגל, אמבפה לא היה נוכח ברבע ובחצי, ולהגיד שמסי לא עשה כמעט כלום בנוקאאוט? נו באמת. לשלוח פה את הסרטון שהוא מנקנק לגבארדיול את החיים או הכדור ששם את מולינה מול שוער כמעט משומקום?
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|