08-05-2026, 11:36 AM
(08-05-2026, 11:30 AM)RoeeHardy כתב: מסטנטואונו בפיורנטינה
One by one, they all fall down
ז'וז'ה מוריניו, The one true king.
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
08-05-2026, 11:36 AM
(08-05-2026, 11:30 AM)RoeeHardy כתב: מסטנטואונו בפיורנטינה ז'וז'ה מוריניו, The one true king.
08-05-2026, 11:57 AM
עד כה חלון 9/10 של ריאל. הגיעו מגנים, בלם, קשר התקפי וכנראה גם קיצוני (דיומנדה). ברגע שדיומנדה יחתום זה יתקרב ל-10/10, כי הכל בוצע גם במחיר נמוך + ריאל הרוויחה הרבה כסף ממכירות בקיץ הזה.
לעומתה, בארסה פתחה את החלון בקול תרועה רמה, אבל עד כה אפילו את קנסלו לא סגרנו. מיום ליום אלברס מתרחק, ולא ברור אם פראן יישאר. השופרות של בארסה כבר מפמפמים ש-"פאריס משחקת בלי חלוץ ומצליחה" כהכנה לכך שפראן יעזוב ולא יגיע חלוץ מחליף. אחרי הפציעה של פרנקי דה יונג, שיהיה בחוץ בערך עד ינואר/פברואר, בארסה צריכה עוד קשר. בלם בכלל לא בתכניות כי אין כסף (ואומרים שמאמינים באלברו קורטס, נראה). בקיצור, עד כה אכזבה אדירה מהחלון הזה. יש עוד זמן לפתור דברים, אבל נראה שסדר העדיפויות של פליק ולאפורטה הוא לא סדר העדיפויות הנכון. לדעתי לפחות.
08-05-2026, 12:11 PM
(08-05-2026, 11:57 AM)master of doom כתב: עד כה חלון 9/10 של ריאל. הגיעו מגנים, בלם, קשר התקפי וכנראה גם קיצוני (דיומנדה). ברגע שדיומנדה יחתום זה יתקרב ל-10/10, כי הכל בוצע גם במחיר נמוך + ריאל הרוויחה הרבה כסף ממכירות בקיץ הזה.
![]() “There is no day like Acknowledgement Day”
08-05-2026, 12:25 PM
עם העזיבה של מסטנטואונו, לריאל יש כרגע 25 שחקנים בסגל הבוגר, שזה המקסימום שאפשר לרשום לליגה (אני סופר את דיומנדה למרות שזה לא הוכרז רשמית, העסקה הזו סגורה).
המשמעות היא שמעכשיו, כל החתמה נוספת תחייב מכירה של שחקן אחר. השאלות הפתוחות הן: 1. רודרי - אני מאמין שהוא יגיע. לפי כל הדיווחים השחקן רוצה, ריאל רוצה, סיטי יודעת שהוא בשנת חוזה, אז רק נשאר לסכם על מחיר ולהתקדם. אישית, ההחתמה הזו מטרידה אותי נטו מבחינת כשירות. רודרי אחרי פציעה קשה ושנתיים בהן הוא שיחק יחסית מעט. המונדיאל הוא טורניר קצר ופחות אינטנסיבי מעונה שלמה, זה לא בהכרח מייצג. אם הוא הוא אכן יגיע, אחד מבין קאמבינגה או טשואמני כנראה יעזוב. ריאל מנסה שזה יהיה קאמבינגה, אבל אין הרבה ביקוש אחרי השנה החלשה שלו. טשואמני הרגע חתם על חוזה חדש, למרות שעדיין יש שמועות שיונייטד מוכנה לשים עליו הרבה כסף. לא יודע, נראה. 2. בלם נוסף - לריאל יש חמישה בלמים בסגל כרגע, אבל אחד מהם הוא מיליטאו הפצוע הכרוני שבעיניי הוא שחקן גמור ולא באמת יחזור לשחק כדורגל באופן רציף, רודיגר המבוגר, אסנסיו הטיפש, האוסן הלא ברור וקונאטה הרכש החדש. הדיבור הוא שריאל רוצה בלם נוסף. השם שנזרק לאוויר הוא באסטוני מאינטר, אבל לא ברור כמה זה רציני. במידה וזה יקרה, אסנסיו כנראה יהיה זה שימצא את עצמו בחוץ. 3. ויניסיוס - אולי ה-שאלה הגדולה של הקיץ. ויני מסיים חוזה בסוף העונה, ריאל הציעה לו הארכה עם העלאה במשכורת, אבל כרגע הוא דוחה אותה. הוא מבקש שכר גבוה יותר, בונוס חתימה שמן וגם יותר אחוזים על קמפיינים וחסויות שהוא משתתף בהם. ריאל לא מוכנה. בצד השני מחכה ארסנל שלפי הדיווחים מוכנה לתת לו את כל הדברים האלה. אם הוא לא יחתום על חוזה חדש בריאל, הם לא יקחו את הצ'אנס שהוא יעזוב בחינם בקיץ הבא, והוא ימכר בסכום של בערך 150 מיליון. לפני כמה ימים חשבתי שזה 50-50, עכשיו אני נוטה יותר ל-70-30 לעזיבה. התחושה שלי היא שויני מיצה בריאל. הוא פה כבר 8 שנים, זכה בהכל, ובמצב הנוכחי הוא מספר 2 של אמבפה. אני יכול להבין למה קורצים לו מעבר לקבוצה אחרת בה הוא יהיה המלך, בליגה חדשה, רחוק מהגזענות של ספרד, עם שכר גבוה יותר והזדמנות להיות הראשון שמוביל אותה לזכייה בצ'מפיונס. מקצועית נטו, עזיבה שלו תהיה וואחד טלטלה. הוא עמוד התווך המרכזי של הקבוצה כבר כמה שנים ואין לדעת איך זה פתאום יראה בלעדיו. חלק מאוהדי ריאל חושבים שזה יהיה לטובה, אחרים בטוחים שזו תהיה קטסטרופה. במידה והוא אכן יעזוב, מעניין יהיה לראות האם ריאל תחפש לו מחליף, או שתנסה להתבסס על הסגל הקיים (לדוגמה, דיומנדה בשמאל, אנדריק או ברנרדו בימין). וכמו שאמרתי, ריאל בכל מקרה צריכה לשחרר שחקנים בשביל להחתים נוספים. ![]()
08-05-2026, 12:39 PM
(08-05-2026, 12:25 PM)RoeeHardy כתב: השאלות הפתוחות הן: רודרי ו-ויניסיוס תלויים זה בזה כרגע. סיטי דורשת 75 מיליון פאונד, ההצעת גג של ריאל עד כה היא 50 מיליון יורו. יש פה פער וסיטי היא מועדון שלא מפחד לתת לשחקן לעזוב בחינם בסיום חוזה אם היא לא מקבלת את המחיר שהיא רוצה (ברנרדו סילבה למשל). יש שמועות על טרייד ראש בראש של ויניסיוס-רודרי נטו כדי לחסוך כאבי ראש לשתי הקבוצות על מו"מ ולתת להן פתח לחוזים נפוחים יותר בקבוצות החדשות שלהם. רודרי היה פתוח להישארות בסיטי אם ישוו את השכר שלו לזה של ארלינג האלאנד, סיטי רצתה קצת פחות מזה ואז הוא בא עם ההצעה מריאל (ובת הזוג שלו שחיה במדריד ורוצה שהוא יהיה לידה). לא יודע אם ויניסיוס מתאים לסיטי, אני לא חושב שאנחנו צריכים אותו בעמדה ואני לא חושב שהטרייד הזה יעשה טוב אחרי איך שויניסיוס טינף על המועדון בגלל סיפור כדור הזהב. אבל אם זה יהיה הטרייד בהחלט יש כאן סיפור תקשורתי עצום, שוב, בגלל כדור הזהב ההוא.
08-05-2026, 12:49 PM
ריאל תכניס הרבה כסף ממכירה פוטנציאלית של ויני, אבל זה יוריד את החלון שלה ל8/10 בעיניי. עם כל הכבוד לכסף (שבספרד הרבה יותר חשוב מאנגליה לדוגמה, ששם קבוצות עושות מה שהן רוצות), בסוף המטרה של הקבוצה זה להצליח מקצועית על הדשא. אני לא שייך לאסכולה שאומרת שויני הורס לריאל, למרות 2 עונות חלשות שלו. הוא עדיין אחד הקיצוניים הטובים בעולם. דיומנדה כנראה שחקן טוב, אבל ריאל תצטרך מחליף לויני ואני לא בטוח שהוא התשובה. חוץ מזה, מלכתחילה ריאל הייתה צריכה עוד שחקן התקפה. אמבפה, דיומנדה וברהים לדעתי זה לא מספיק טוב.
האם ריאל צריכה להתרפס לדרישות של ויני? לא יודע. אבל לדעתי מכירה שלו כמעט בוודאות תגרור ירידה מקצועית ברמה, גם בהנחה שיבוא מחליף, כי מעטים השחקנים שיש להם את היכולות שלו (והוא גם מתאים לכדורגל של מוריניו, לפחות זה שאני זוכר ממנו בריאל, שהתבסס על מתפרצות. וזה עבד מדהים לריאל עם עונות היסטוריות של כיבוש שערים, אבל גם בזכות יכולת שיא של כריסטיאנו שתחת מוריניו כבש 40, 46 ו-34 שערי ליגה בעונה). בקיצור לדעתי עזיבה שלו תגרום לבור מקצועי בריאל. היא חסמה הרבה בעיות שהיו לה בעונה שעברה, אבל אם בהתקפה זה יסתכם בדיומנדה על ויני, אני חושב שתהיה פה ירידה.
08-05-2026, 12:50 PM
(08-05-2026, 12:39 PM)The Visionary כתב: רודרי ו-ויניסיוס תלויים זה בזה כרגע. לא חושב שיש קשר. גם אין שום דיווח על ויני לסיטי. אם הפער הוא נטו כסף, מאמין שזה ייסגר בסוף איפשהו באמצע. זה לא מקרה אוליסה בבאיירן או חוליאן באתלטיקו שהן אפילו לא מוכנות לנהל מו״מ. יש מצב שסיטי מחכים לסגור את איוב בואדי ואז ישחררו את רודרי. ![]()
08-05-2026, 05:50 PM
![]() ספיידרמן: יום חדש הפך לסרט המכניס ביותר של 2026 בתוך שבעה ימים בלבד, עם הכנסות של 1.15 מיליארד דולר. ספיידרמן: יום חדש הפך לסרט המכניס ביותר של שנת 2026 לאחר שבעה ימים בלבד בבתי הקולנוע כשהוא עוקף את צעצוע של סיפור 5. סרט ההמשך של סוני ומארוול, בכיכובם של טום הולנד וזנדאיה, הכניס עד כה 1.155 מיליארד דולר, מתוכם 449 מיליון דולר בצפון אמריקה ו-706.3 מיליון דולר משאר העולם. לשם השוואה, צעצוע של סיפור 5, שעלה לאקרנים ביוני, הכניס עד כה 1.067 מיליארד דולר. ההישג החדש מצטרף לשורת שיאים מרשימה של הסרט. הוא קבע את יום שלישי הרווחי ביותר אי פעם בקופות בצפון אמריקה עם הכנסות של 42 מיליון דולר, ובכך עקף את ספיידרמן: אין דרך הביתה שהחזיק בשיא הקודם עם 39 מיליון דולר. בנוסף הוא רשם גם את יום שני הרווחי ביותר אי פעם עם 47 מיליון דולר כשהוא עוקף את השיא הקודם של הפנתר השחור שעמד על 40 מיליון דולר. הסרט גם הפך למהיר ביותר שהגיע ל-400 מיליון דולר בצפון אמריקה, כשהשיג זאת בתוך ארבעה ימים בלבד. בנוסף, הוא הפך לסרט השני במהירותו שחצה את רף מיליארד הדולר בעולם, לאחר שעשה זאת בתוך שישה ימים בלבד. היחיד שהגיע להישג הזה מהר יותר הוא הנוקמים: סוף המשחק שהכניס 1.2 מיליארד דולר ברחבי העולם בתוך שלושה ימים בלבד. עוד קודם לכן, ספיידרמן: יום חדש קבע את פתיחת סוף השבוע הגדולה ביותר בתולדות הקופות בצפון אמריקה עם 360 מיליון דולר, ואת פתיחת סוף השבוע השנייה בגודלה אי פעם בעולם עם 932 מיליון דולר. ---- אבסולוט סינמה. ![]()
08-05-2026, 06:45 PM
האמת אני מאוכזב שזה הסרט ששובר את השיאים האלה, אבל למחלקת השיווק פה מגיע בונוס מטורף
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|