07-07-2022, 01:09 PM
(07-07-2022, 01:53 AM)SwitchBlade כתב: האמת שאני ברצינות שוקל גם ללכת,
התאריך לא מתאים לי בכלל, אבל אולי אסדר משהו.
לא מסכים איתו על הרבה דברים, אבל קראתי את הספר האחרון שלו ואני מקשיב לו לא מעט, אני גם מתרשם לחיוב מהמהלכים של פלטפורמת התקשורת שלו - הם עובדים מסביב לשעון, ממש אפשר לראות ולהתרשם מהעבודה שהם עושים (גם אם אתם לא מסכימים עם הדעה הפוליטית).
אתה מפנה את השאלה לליברלים השמרנים אבל אני חושב שיש פה פספוס בהבנה שלרוב לרעיונות כאלה יש גם אפיקים פרקטיים.
כאילו - אם מגדר היה אופנה בלבד (שמעתי את פיטרסון מדבר על זה וזה נשמע משכנע), לא היה מקום לדיון. אבל יש פה הרבה יותר מזה. בסופו של דבר פיטרסון התפרסם ב2016 בגלל שזה לא אופנה בלבד, אלא (בין היתר) תירוץ לשימוש בכוח - הרי הכריחו אותו בחוק לעשות דברים שהוא לא רצה לעשות, והמונים מסכימים איתו.
מה אכפת לי איך אנשים מציגים את עצמם? לאף אחד לא אכפת.
אבל האובססיה של החבר'ה האלה עם מגדר גולשת לפרקטיקה וכאן הם מתנגשים עם ליברלים אמיתיים.
אני חושב שמישהו שמתעסק בתחום אמיתי כמו פיטרסון לא מעוניין במקור לדבר על משהו כמו מגדר, גם שאפירו, אבל מכריחים אותם כי דוחפים את זה לחצר האחורית שלהם בכל מיני דרכים.
עכשיו, להבנתי, הטריטוריה שיש עליה הכי הרבה לחימה זה חינוך.
יש נל"ל גדול בין שני הצדדים בהווה, והם נלחמים על מי יזכה לחנך את ילדי האומה לפי העקרונות שלו.
כל מיני דברים כמו החוק שעבר בפלורידה (שהפרוגרסיבים קראו לו "Don't Say Gay") לפיו עד גיל מסוים לא ניתן לדבר על נושאים מיניים בבתי הספר, התמיכה של דיסני (חברה מסחרית) בחוק, ההצהרה הגלויה של דיסני שהם דוחפים תכנים כאלה (מתוך השאיפה לחנך ילדים לפי זה) לסרטים ולסדרות שלהם והלאה. כל צד עושה את המהלכים שלו כדי להבטיח שהילדים יחונכו כפי שהצד הזה רואה לנכון, שיא הפרקטי, הרבה יותר מאופנה. בישראל יש לנו את הפריבילגיה להתעלם מזה ולהתעסק בדברים חשובים יותר, אבל אני מעריך שזה יהיה זמני בלבד.
השאלה "מה היא אישה?" מתייחסת לסרט של מאט וואלש (מהפלטפורמה של שאפירו + יש לו ערוץ יוטיוב עם כמעט מיליון עוקבים), זה הסרט המוצלח ביותר של DW עד עכשיו, והוא מציג שם (בצורה מוטה, כמובן, כדי להלחיץ ולהפחיד, אבל עדיין שווה צפייה) כיצד רופאי ילדים יכולים להגיע עם אג'נדה חזקה לטיפול ולדבר עם הילד שלך על הנושאים האלה מבלי הסכמתך, אז תאמר לי אתה אם זה אופנה בלבד או לא.
פיטרסון נכנס לפינות גרועות בתקופה האחרונה, הם התעקש לקרוא לאליוט פייג' בשם הקודם והועף מטוויטר.
כשראיתי ראיון איתו שאלו אותו אם הוא רוצה לרוץ לפוליטיקה כדי להיות משפיע יותר, הוא הגיב ואמר שהוא חושב שהמקום שלו עכשיו זה המקום בו הוא יכול להשפיע הכי הרבה, יותר מפוליטיקה.
אנשים מתייחסים אליו כבר עכשיו בתור מישהו עם יומרה להיות הוגה או לנצח על זרם חברתי כלשהו, אפשר רק לראות כיצד הוא נכנס והוצג באירוע של DW+ כדי לחשוד שהוא מתחיל לראות בעצמו משהו חד-צדדי פסודו-משיחי אפילו (לדעתי).
ממש מההתחלה.
אני מבין שלרעיונות האלה יש אפיקים פרקטיים אבל חייבים לדעת לעשות הבדלות בין נושא לנושא ולא להפוך כל דבר לאיש קש ולדחוף אותו למגירת "הטרלול הפרוגרסיבי". יש לא מעט טרלול אם אתה שואל אותי אבל Don't Say Gay נשמע מזוויע בעיניי, ביטול Roe vs Wade גם דיי מזוויע בעיניי (למרות שאני מכיר בעובדה שיש טיעון מסוים בצד שנגד הפלות), מה מגדיר אישה זה נשמע לי דיון שמטרתו לאונן על עצמך והדעות שלך ולהתהדר באוננות הקולקטיבית של שאר האנשים ששונאים את השמאל בארה"ב ללא הבחנה.
חינוך זה נושא הרבה הרבה יותר מורכב מהגדרה עצמית, זה נושא שהממשלה לוקחת בו חלק, זה נושא שכל המדינה לוקחת בו חלק, זה דיון שצריך לנהל בצורה שקולה, ברורה, שקופה ורצינית. זה לא דיון שאפשר לבוא ולהגיד "כן!" או "לא!". המדינה משתנה. העולם משתנה. מי שרוצה לשמר את שהיה זו זכותו המלאה אבל במדינה דמוקרטית (ועל אחת כמה וכמה - ארה"ב) צריך למצוא דרך לנהל שיח רציני במיוחד בנושא כל כך מורכב ורגיש. אי אפשר רק לבטל אחד לחלוטין וללכת רק בכיוון אחד, אי אפשר לקטול צד שלם על המפה ואי אפשר לעשות דה-לגיטימציה לכל רעיון שעולה כי הוא עולה מהצד "הלא-נכון". צריך להתייחס לכל רעיון כעומד בפני עצמו ולבחון אותו עם עיניים כמה שיותר טריות.
![[Image: HQ-Tkaob-MAARJCN.png]](https://i.postimg.cc/d0S19LMp/HQ-Tkaob-MAARJCN.png)
תחזירו מתאבקים מAEW לבאנר!

![[Image: 20231028-191921.gif]](https://i.ibb.co/y5XXMQx/20231028-191921.gif)